KORTING
Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Maak voor een gratis kennismakingsgesprek. Voor volwassenen, jong volwassenen en kinderen.

Voor Hooggevoelige Mensen groot en klein.
empty
home   /   natuurgeneeswijze  /   lichaam_en_geest

Inzicht in reacties van het lichaam en geest

Er wordt veel gevraagd waarom klachten soms verergeren na het innemen van kruiden, homeopatische middelen, na het smeren van een natuurlijke zalf
na of tijdens een reinigingskuur, als je meer ontspannen bent, na een massage of zelfs na een energetische behandeling.

Als het lichaam wordt geholpen om weer in balans te komen, dan zal het ook altijd weer zorgen dat de afvalstoffen die nog in het lichaam aanwezig zijn worden uitgescheiden. Organen zullen worden gestimuleerd om de afvalstoffen die zij hebben opgeslagen in verschillende weefsels in het lichaam af te voeren. De reactie zal zijn dat de huid, de slijmvliezen even hard aan het werk gaan om het op te ruimen, oude klachten kunnen weer terugkomen. Het is dan van belang dat het lichaam wordt geholpen met (natuurlijke) middelen. Denk hierbij aan kruiden(thee), massages, sauna, ontspanningsoefeningen.

Hieronder volgen de verschillende fases van de Homotoxicoseleer die inzicht verschaffen in hoe het lichaam omgaat met stoffen die niet goed zijn voor ons lichaam:
 
1.Uitscheidingsfase
Het lichaam zal, als er een teveel aan afvalstoffen in het lichaam komt, deze op natuurlijke wijze proberen kwijt te raken. Dit gebeurt via de nieren (urine), de huid (transpiratie), de darmen (ontlasting), de longen (koolzuur), de baarmoeder (menstruatie). Dit kun je merken aan donkere urine, donkere ontlasting, diarree, je adem die niet lekker ruikt, stinkend zweet, veel bloedverlies tijdens de menstruatie. Eigenlijk is dit al een signaal van het lichaam aan ons van "Let op, er is iets niet goed, let op jezelf, en help even".

2. Reactiefase
Kan het lichaam het niet kwijt, we gaan gewoon door, nemen enkele aspirines, dan kunnen de volgende reacties optreden. Deze zijn;
- Ontsteking, Gaat gepaard met roodheid, warmte, pijn, zwelling.
- Koorts en Griep,
Koorts is een reactie van het lichaam om met behulp van hitte de stoffen die niet goed zijn te elimineren. Via een ontsteking probeert het lichaam het naar buiten te werken.
Ondersteuning van het lichaam kan het lichaam helpen zich weer te herstellen.

3. Depositiefase
Als het lichaam de afvalstoffen nog niet kwijt kan zal het de stoffen op gaan slaan of af gaan zetten in de minder belangrijke weefsels van het lichaam. Dit om te voorkomen dat deze afvalstoffen terechtkomen in de vitale organen zoals de hersenen. In de hierarchie zijn het bindweefsel, spieren, pezen de minder belangrijke weefsels. De klachten zullen verminderen omdat de stoffen uit het bloed zijn, maar dit wordt wel de zogenaamde stille fase genoemd. Als je goed op het lichaam let kun je merken dat je last ktijgt van; vochtophopingen, stijve spieren en gewrichten, nier-en galstenen, kalkafzettingen, obstipatie, oedeem, huidverontreiningingen (eczeem), hoofdpijn.

Dit zijn de drie fases waarin alles zich nog afspeelt in het vloeistoffensysteem (humorale systeem). Dit noemt men ook wel de fase van acute ziekten. Deze reacties hebben tot doel de doorstroming een handje te helpen en de afvalstoffen af te voeren/ te elmineren. Hier kunnen we zelf nog veel doen, door te helpen reinigen etc. Hierna ontstaan de chronische ziekten. De vervuiling komt zelfs in de cellen terecht, waar de informatie aanwezig is wat die cel voor een werking heeft als weefsel of orgaan in het lichaam.

Deze fases hebben de volgende namen;

4. Impregnatiefase (indringingsfase)
De "gifstoffen"dringen de cel in. De cel zal zich nog kunnen herstellen in deze fase. Men kan hierbij denken aan bijvoorbeeld, migraine, maagzweer, leverbeschadiging.
 
5. Degeneratiefase
De cellen kunnen zich moeilijk zelf herstellen en hebben hulp nodig van sterkere middelen
 
6. Neoplasmafase
De cel kan niet meer zijn oorspronkelijke taak vervullen, en er ontstaat wildgroei aan cellen, of kan zijn oorspronkelijke taak niet meer uitoefenen.

7. De vraag van wat is mijn taak, ik weet het niet meer, ik ben uitgeput.

Als het lichaam geholpen wordt met het reinigen, met medicatie, dan krijgt het lichaam weer de gelegenheid om zich te herstellen. Daarna zullen ook de lagen die al eerder zijn geweest en hun sporen in het lichaam hebben achtergelaten, omdat afvalstoffen opgeslagen zijn in weefsels etc, aangepakt worden om te herstellen. Daarom is het goed mogelijk dat oude klachten weer terug komen. We kunnen het lichaam helpen, door er naar te luisteren en gezond te eten, voldoende rust, helpen afvoeren, etc. Niet alle fases hoeven zich duidelijk te manifesteren, maar het kan wel.

Ook bij regulier gebruik van medicatie, die zeker nog kan zijn, is het goed om het lichaam weer te optimaliseren met aanvullingen van extra vitamines, kruiden, helpen reinigen met thee, kruiden, massages, acupunctuur, osteopathie enz. In de meeste gevallen zal na fase drie men niet zonder de reguliere geneeskunde kunnen. En de voorkeur gaat uit naar het samenwerken met de reguliere gezondheidszorg, ook in eerdere fases. De natuurgeneeskunde werkt complementair aand e regulieren geneeskunde (geneeswijze).

Ook vanuit het geestelijke oogpunt komen deze zeven fases voor;
1. Uitscheidingsfase
Je kunt de indrukken en emoties goed onderscheiden, en kunt goed bij jezelf blijven. Laat de ander ook voor wie hij is. Jij weet wie jij Bent. Als je daar even moeite mee hbet omdat je niet lekker in je vel zit, herken je misschien de volgende fase;

2. Reactiefase
Je komt later nog terug op de situatie en laat het bij de ander. Je kunt je gevoelens uiten., en weer terug komen bij jezelf. Je weet van jou is en de ander, en je kunt de ander ook zichzelf laten zijn. Als je het niet uit, of denkt;" ach, het doet me niets". Dan zal het volgende kunnen gebeuren;

3. Depositiefase
Je slaat het onbewust ergens op. Het kan gebeuren dat bij een gebeurtenis die lijkt op het voorgaande qua gevoel, je op eens uit je slof schiet, boos wordt, heel verdrietig, emotioneel. Als je niet bij jezelf gaat kijken, met of zonder hulp (kan ook heel goed met vriendinnen of een goede bekende) hoe dit toch komt volgt de volgende fase

4. Impregnatiefase
De gevoelens dringen zich steeds naar binnen. Je begint te denken, "ben ik nu gek";"Hebben zij gelijk?". Je twijfelt aan jezelf wordt onzeker, wat zich kan uiten in boosheid, jezelf terugtrekken. Niet meer voor je mening druven uit te komen, of juist heel veel je mening willen toetsen.

5. Degeneratiefase
Het blijft maar malen in je hoofd. Je let meer op wat andere zeggen, en hoe je overkomt, dan je eigen gevoel durven volgen. Geen vertrouwen in jezelf.

6. Neoplasmafase
Je ziet alleen maar problemen. Je bent meer met de ander bezig dan met jezelf. Het leven is een grote kluwen wol. Geen verschil meer kunnen ervaren in dingen die je blij maken. Niet meer prive of niet meer op je werk, met vrienden, met kinderen etc. Alles is grauw, niets gaat goed............Je probeert het nog met jezelf regels op te leggen, of dingen te doen volgens een bepaalde manier,.om toch maar het gevoel te hebben dat je jezelf onder controle hebt, en dat je kunt voelen dat je goed bent.

7. Ik weet niet meer wie ik ben