home / behandelingen / energetisch

Energetische behandeling

Wat is een energetische behandeling?

Er wordt wel eens lacherig over gedaan. Maar het gaat om een behandeling die puur intuitief wordt gegeven aan de hand van wat er zich aandient, als je je afstemt op degene die je behandelt.

Doordat je veel met mensen werkt ontwikkel je dit gevoel. net als iemand die werkt in een winkel al kan voelen wat de mensen zoeken, en wat een klant wil. Ieder ontwikkelt een bepaalt intuitief voelen, horen,weten in zijn eigen vakgebied. Het is oefenen en er veel mee werken, en de rust hiervoor te vinden. Het is voor de één meer oefenen dan voor de ander. Het gaat over het bewust worden en het toelaten hiervan.

Andere vormen van energie uitwisseling zijn bijvoorbeeld;
 
  • het gevoel of de gedachte dat als er iemand binnenkomt, hij is zeker moe. Dat kun je zien aan zijn/haar  lopen, aan zijn ogen en soms kun je zelfs denken wat ziet hij/zij er klein uit vandaag, het haar is dof.  Een doffe uitstraling. Dit vertelt iets over het energie-niveau van iemand. En wij kunnen dat allemaal zien,  horen, voelen en/of er komt een gedachte binnen.
  • Je bent moe en je gaat lekker wandelen. Voor de ene mens is een bos opladend, voor een ander het strand, de zee, en weer voor een ander het wijde polder landschap.  Je komt daarna weer lekker uitgewaaid/opgeladen thuis. Je hebt je energiepeil weer omhoog gebracht.
  • Als een kind moe is dan kruipt het lekker tegen zijn ouders aan, door deze aanraking, dit contact kan het kind zich ontladen bij de ouder en ook weer bijladen. Energieuitwisseling. Als ouder ervaar je ook vaak zonder dat het kind iets zegt dat er iets niet goed is.

Tijdens de behandeling stem ik mij dus af op het lichaam en laat me hierdoor leiden. Reflexpunten behandelen, metamorfosemassage, energie wegstrijken, vasthouden of wiegen. Het is heerlijk ontspannend en het voordeel je hoeft niets aan te geven, niets uit te leggen.