KORTING
Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Maak voor een gratis kennismakingsgesprek. Voor volwassenen, jong volwassenen en kinderen.

Voor Hooggevoelige Mensen groot en klein.
empty
home   /   behandelingen  /   reflexologiebehandelingen

Reflexologiebehandelingen

Door reflexologiebehandelingen wordt de bloedsomloop gestimuleerd en de energiestromen weer in balans gebracht. Hierdoor kan een betere uitwisseling plaatsvinden van informatie en wordt het opnemen van voedingsstoffen en afvoeren van afvalstoffen gestimuleerd.

De reflexologiebehandeling aan hand en/of voeten, en/of hoofd is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor acute en chronische klachten omdat de zieke plek nooit rechtstreeks wordt aangeraakt. Tijdens mijn behandelingen  zend ik impulsen, geef ik prikkels, die het herstellende vermogen in u activeert.

Hierdoor kan er meer en nieuwe energie vrijkomen en het energiesysteem wordt geoptimaliseerd.

Door de ontspanning die de massage geeft zullen de gevolgen van stress worden verlicht.

Reflexzonebehandelingen kunnen worden ingezet bij:
 • Hormonale klachten (PMS, overgang, onregelmatige menstruatie)
 • hoofdpijn
 • migraine
 • oorklachten
 • spier- en gewrichtsklachten
 • vermoeidheidsklachten
 • slaapproblemen
 • spijsverteringsklachten
 • blaas- en nierproblemen
 • ademhalingsklachten
 • vreemde niet te traceren pijntjes
Als er plekken in het lichaam zijn die niet goed voelen, dan kun je er zeker van zijn dat het vraagt om aandacht. De doorstroming is niet optimaal, een blokkade ontstaat. De afvalstoffen die via het bloed worden getransporteerd kunnen niet worden afgevoerd, en nieuwe energie en voedingsstoffen zijn langer onderweg. Bij spanning verkrampen de spieren, en de doorbloeding stagneert, dus ook het voedingsproces. De zenuwen staan gespannen en dit geeft blokkades door het hele lichaam en ook op o.a. hormonale processen en verterings- en verwerkingsporcessen. Het gevolg zal dan ook na enige tijd zijn dat het lichaam laat voelen dat het niet zo lekker gaat. Vermoeidheid, hoofdpijn, maagzuur, spijsverteringsklachten, regelmatig ziek voelen, keelpijn, verkrampte spieren, hormonale problemen.

Mijn behandelingen zorgen ervoor dat het lichaam weer wordt gestimuleerd zijn zelfhelende vermogen te herstellen dit gebeurt bij de reflexzonetherapie, door de zenuwbanen onder op de voeten, handen en/of hoofd en andere energetische banen te stimuleren op het lichaam. De behandeling zorgt ervoor dat het lichaam weer gaat stromen, Daarbij kan ik ook het holistic pulsen gebruiken, dit is het lichaam met voorzichtig bewegen, met kleding aan, weer de rust te geven, en de doorstroming te stimuleren.

Bij geestelijke inspanning en zeker bij geestelijke over-inspanning (stress) gaat de meeste energie naar de hersenen. Dit gaat ten koste van de voeding voor de rest van het lichaam. Dat er lichamelijke klachten ontstaan is niet vreemd .

Het is van de reflexzonetherapie al bewezen dat het goed helpt. Ook bij chronische klachten. In Amerika en in Nieuw Zeeland onder andere gaat men al veel verder. Ziekenhuizen hebben de reflexologie behandelingen zelf in huis als ondersteuning van het herstelproces. Ook bij het herstal of tijdens de behandeling van kanker wordt daar reflexzonetherapie met succes ingezet. In Nederland is het helaas niet nog zover.