home / cursussen / kruiden

Cursussen

Werken met Kruiden, Trekzalf maken


Zaterdag voor 2019 komen nieuwe data
We gaan een trekzalf maken van een mooi voorjaarskruid, namelijk de brandnetel.
De middag start om 13.00  uur en om ongeveer 15.30 uur zal de middag worden afgesloten.
Kosten per middag
Naast het maken van deze zalf zal er ook worden uitgelegd wat het blad, de kleur, stengel, bloeiwijze je kan vertellen waar een kruid werking op heeft.

Kruiden, hoe werken ze, er zit meer in kruiden danje denkt.  In de kruidengeneeskunde worden de kruiden aan de hand van de medicinale werkzaamheid van de inhoudsstoffen toegepast.

We zullen een kruid nader bestuderen aan de hand van de signatuur van de plant. Aan een kruid kun je aan het blad, de kleur, stengel, bloeiwijze zien waar ze een werking op hebben.

Wat zijn kruiden, hoe werken ze, wat wordt er van gemaakt. En om het gevoel er bij te krijgen zult u zelf aan de slag gaan.
 

Kennismaken met (on)Kruiden in je tuin.

voor 2019 komen nieuwe data
TIjd; 19.30 - 21.30 uur
Waar;

Voorjaarskruiden in de tuin.
Het voorjaar is gestart 1 dag voor deze workshop. Er groeien in de tuin al verschillende (on) kruiden. Wat kun je met deze kruiden doen? Wat staat er in je tuin?
Bladeren van de braam/framboos kun je gebruiken voor een mooie reinigende voorjaarsthee. Brandnetel, een prikkelend kruid om afvalstoffen af te voeren en er zit veel kreatine in wat goed is voor de huid. En wil je een goede trekzalf, brandnetel is je graag van dienst. Hoe je een zalf kunt maken, dat doen we op 8 april.
En de blaadjes van de paardenbloem, heerlijk als salade. En vergeet de smalle Weegbree niet. Een snijwond, een prik van een mug, of als je net de brandnetel hebt geplukt voor een zalf …de smalle weegbree helpt.
En het longkruid....
Het madeliefje, het driekleurig viooltje, zij komen iets later te voorschijn in de tuin ien wat te denken van het vogelmuur tussen de tegels. Ook zij willen gezien worden en ons helpen om gezond te blijven. Hoe...laat u verrassen en geef u op voor deze avond.
Het voorjaar een enorme EHBO doos.
Een mooie kennismaking met kruiden.
Kosten voor deze avond;